Σίγουρα η μπύρα ως δημοφιλές ποτό επιλογής έχει πολλά οφέλη, αλλά ποια από αυτά επιδρούν στην υγεία μας; Εμείς μαζέψαμε αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και ετοιμαστείτε να δείτε τι έδειξαν!

1. Μείωση καρδιακών παθήσεων

Ναι καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία οι άνθρωποι που την επιλέγουν εμφανίζουν ποσοστό 42% χαμηλότερο στην εμφάνισης καρδιακών παθήσεων από ότι οι υπόλοιποι.

2. Γρήγορη σκέψη

Τι εννοούμε; Σύμφωνα με έρευνα 40 άνθρωποι που έπιναν μπύρα κατά τη διάρκεια επίλυσης προβλημάτων βρήκαν τη λύση με διαφορά λίγα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα!

3. Πρόληψη του διαβήτη τύπου 2

Ολλανδοί ερευνητές ανέλυσαν 38.000 ανθρώπους με άριστη υγεία. Διαπίστωσαν ότι: οι  άνθρωποι που δεν κατανάλωναν μπύρα, μόλις ξεκίνησαν να κάνουν μια μέτρια κατανάλωση σε πάνω από 4 χρόνια  ήταν λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με διαβήτη τύπου 2.

Εδώ πρέπει να πούμε ότι η σταδιακή αύξηση κατανάλωσης δεν μειώνει τον κίνδυνο σε ανθρώπους που ήδη πίνουν 1-2 ποτά τη μέρα.

4. Πρόληψη της πέτρας στα νεφρά

Ναι και όμως! Φιλανδοί ερευνητές κατέληξαν ότι κάθε μπουκάλι μπύρας που πίνει ένας άνθρωπος τη μέρα μειώνει την επικινδυνότητα του να αναπτύξει πέτρα στα νεφρά με ποσοστό έως και 40%. Παρόλο που δεν μπορούν να εξηγήσουν το πώς και το γιατί, αναφέρουν ότι λόγω τον συχνών «επισκέψεων» στο μπάνιο βοηθάει στο να λειτουργούν τα νεφρά φυσιολογικά.

5. Καλύτερη όραση

Στο Καναδά οι έρευνες έδειξαν ότι μια μπύρα τη μέρα αυξάνει την αντιοξειδωτική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να σταματήσει τον καταρράκτη από τα μάτια.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι, παρατηρήθηκε το ακριβώς αντίθετο σε ανθρώπους που έπιναν από 3 και πάνω ποτά ημερησίως!

Share