Η μπίρα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά παγκοσμίως, έχοντας χιλιάδες φανατικούς οπαδούς. Γύρω απο το όνομά της όμως με τα χρόνια υπάρχουν διάφορες ιστορίες που μας κάνουν να αναρωτιώμαστε για το τι τελικά αποτελεί αλήθεια και τι ψέμα.

  1. Η μπίρα πρέπει να πίνεται παγωμένη

Αλήθεια: nγια τις ξανθιές μπύρες, οι οποίες είναι πιο απολαυστικές παγωμένες.

Μύθος: για τις μαύρες, οι οποίες είναι ευχάριστες να καταναλώνονται κρύες αλλά όχι παγωμένες.

pagwmenh-bira

 

  1. Δίνει λάμψη στα μαλλιά

Αλήθεια: εάν κατά περιοδούς ξεπλένετε τα μαλλιά σας με μπύρα σιταριού μη παστεριωμένη, θα κάνετε πολύ καλό στα νύχια, στα μαλλιά σας και το δέρμα σας καθώς εμπεριέχετε βιταμίνη Β.

 

  1. Η μπίρα παχαίνει

Μύθος: Η μπίρα δεν ευθύνεται για την γνωστή “μπιροκοιλιά” που πολλοί την κατηγορούν, ούτε και για την αύξηση βάρους εάν καταναλώνεται με μέτρο. Στη μπίρα υπάρχει 90-95% νερό, σιτηρά, υδατάνθρακες, βιταμίνες και αλκοόλ, ενώ άλλα αλκοολούχα ποτά διαθέτουν το ίδιο ποσοστό μόνο σε αλκοόλ. Έτσι η μπίρα είναι λιγότερο θερμιδική ακόμα και από το κρασί.

 

  1. Η μπίρα σε ξεδιψάει

Μύθος: μόνο το νερό είναι εκείνο που μπορεί να σε ξεδιψάσει.

 

  1. Η μπίρα διευκολύνει τον ύπνο

Αλήθεια: αυτό συμβαίνει διότι έχει ηρεμιστικές και αντισηπτικές ιδιότητες.     Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως μια βοτανολόγος καλόγρια το 12ο αιώνα ανακάλυψε ένα φυτικό ένζυμο που βοηθάει στον ύπνο και απο τότε προστέθηκε στα υλικά της μπίρας.

 

  1. Βοηθάει στην οστεοπόρωση

Αλήθεια: γιατί όπως επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει η μπίρα περιέχει αιθανόλη, η οποία μειώνει την απώλεια μάζας οστών.

 

  1. Βοηθάει στην χαλάρωση των νεύρων

Αλήθεια: περιέχονται οι βιταμίνες B3, B2, B6 και Β12 που βοηθούν στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές και οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και του νευρικού συστήματος βοηθώντας το να ηρεμίσει.

 

  1. Κάνει καλό στα νεφρά

Αλήθεια: επειδή μας βοηθάει στο να απομακρυθούν οι τοξίνες από το σώμα.

 

  1. Μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε

Μύθος: η μπίρα καλό είναι να φυλάσσετε στο ψυγείο διότι χρειάζεται ο χώρος αποθήκευσης να είναι δροσερός και σκοτεινός προκειμένου ν μην χαλάσει.

Elli-Greco-Swimming-Celar-4

 

10. Τα μπουκάλια μπίρας είναι όλα τα ίδια

Μύθος: καλό είναι να γνωρίζουμε πως παρόλο που τα ανοιχτόχρωμα μπουκάλια είναι πιο καλαίσθητα είναι λιγότερο προστατευτικά από τα σκουρόχρωμα. Τα σκουρόχρωμα βοηθούν στην μη αλλοίωση της γεύσης και στη διατήρηση της ποιότητας του προιόντος.

beer-4

Share