Το γνωστό σε όλους μας Daqyiri αποτελεί ένα απλό μεν αλλά elegant δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ.

Η ιστορία του συγκεκριμένου ποτού ξεκίνησε από τον Αμερικανό Jennings Cox, ο οποίος εργαζότανε σε κάποιο ορυχείο στην Κούβα. Αποφάσισε λοιπόν να αναμείξει το ρούμι με lime και ζάχαρα και αυτό σήμαινε τη γέννηση του Daqyiri! Ο Jennings αποφάσισε να του δώσει το όνομα μιας παραλίας της Κούβας καθώς του θύμιζε καλοκαίρι.

Μάλιστα το 1909 ένας ιατρικός σύμβουλος του Ναυτικού των ΗΠΑ δοκίμασε το ποτό που Jennings και το λάτρεψε εισάγωντάς το στο στρατό! Έτσι οι καταναλωτές του κοκτέιλ Daqyiri αυξανόντουσαν ολοένα και περισσότερο! Λένε ότι ήταν το αγαπημένο ποτό του συγγραφέα Ernest Hemingway και του προέδρου John F. Kennedy.

Σιγά σιγά ξεκίνησε να σερβίρεται στη Νέα Υιόρκη, σε ψηλά ποτήρια γεμάτα από… πάγο φυσικά! Παλαιότερα είχαν τη συνήθεια να ρίχνουν ένα κουταλάκι ζάχαρης πάνω από τον τριμμένο πάγο, και το χυμό από το lime πάνω από τη ζάχαρη. Τελευταία θέση έπερνε το ρούμι πάνω από το υπόλοιπο μείγμα. Λίγο αργότερα ανακαλύφθηκε και το shaker όπου τα υλικά χτυπιόντουσαν και ανακατευόντουσαν πια μαζι!

Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και του ’50 υπήρξε μια ιδιαίτερη προτίμηση του κοινού στις τροπικές γεύσεις και έτσι το Daqyiri είχε πλέον τους δικούς του “θαυμαστές”! Από τότε καθιερώθηκε ως προτιμώμενο ποτό για την παραλία.

Η εξέλιξή του δεν άργησε να έρθει αφού πια μπορείς να το βρείς συνδιασμένο με διάφορα φρούτα και γεύσεις παρέχοντας σου μια γλυκόξινη θα λέγαμε απολαυστική εμπειρία!

Share