Η Ρακή είναι ελληνικό αλκοολούχο ποτό και απόσταγμα που παράγεται από σταφύλια στην Κρήτη.Πολύ σημαντικό για την καλή Ρακή παίζει η ποιότητα του σταφυλιού(ανεξαρτήτως ποικιλίας),οι συνθήκες υγιεινής κατά την παραγωγή της καθώς και η αρμονία των θερμοκρασιών (σχετικά χαμηλές)ώστε να μην χάνονται τα αρώματα από αυτήν.ο καλύτερος τρόπος φύλαξης της είναι σε γυάλινο μπουκάλι στην συντήρηση.Η γνήσια Ρακή δεν περιέχει χρωστικές και αρωματικές ουσίες γεγονός που την κατατάσσει μέσα στα τρία πιο ποιοτικά παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά παγκόσμιος.Σερβίρεται σε μικρά ποτήρια-παγωμένη και συνήθως συνοδεύεται με μεζέ.

Share