Η εταιρία Bacardi συνεργάστηκε με την Lubee Bat Conservancy με σκοπό να δημιουργήσει σπηλιές με συγκεκριμένες συνθήκες για τις νυχτερίδες στις εγκαταστάσεις της στην Φλόριντα.

Η νυχτερίδα ήταν πάντα κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό λογότυπο για την εταιρία Bacardi. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η εταιρία υποστηρίζει τέτοιες ενέργειες από το 1862, όταν η Doña Αμαλία Bacardi η σύζυγος του ιδρυτή της, εντόπισε μια αποικία νυχτερίδων στις δοκούς του πρώτου αποστακτηρίου Bacardi στο Σαντιάγο στην Κούβα. Οι νυχτερίδες συμβόλιζαν για την οικογένεια Bacardi την καλή υγεία, την οικογενειακή ενότητα και την καλή τύχη, έτσι ώστε ο ιδρυτής Bacardi φρόντισε οι νυχτερίδες να παραμείνουν στο αποστακτήριο του και έτσι ταυτίστηκαν με ρούμι του.

bacardi-bat-caves

Μιλώντας όμως για το τώρα, μέσα σε λίγους κιόλας μήνες οι εγκατεστημένες σπηλιές αναμένονται να γεμίσουν από ενοίκους-νυχτερίδες. Έτσι η απόφαση ήταν να συνεργαστούν για ένα κοινό σκοπό: τη μείωση της εξαφάνισης των ειδών των νυχτερίδων, η οποία έχει αυξηθεί επικίνδυνα καθώς και τη διατήρησης των φυσικών υγροτόπων και των δασικών εκτάσεων.

Οι σπηλιές έχουν 20 πόδια ύψος πάνω από το έφαφος και φέρουν τα λογότυπα των Bacardi αλλά και της Lubee Bat Conservancy.

Η ομάδα της Bacardi «Wildlife», η οποία αποτελείται από 11 εθελοντές υπαλλήλους της, συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα της προστασίας της άγριας ζωής από το 2013.

Ο  Brian Pope διευθυντής της Lubee Bat Conservancy αναφέρει ότι: «Η παρακολούθηση των σπηλιών – κατοικιών θα γίνεται με ειδικό τρόπο προκειμένου να μην ενοχλούνται οι νυχτερίδες κατά τη διαμονή τους. Για αυτό το λόγο και δεν θα περιλαμβάνονται κάμερες μέσα στις σπηλιές. Ακουστικές έρευνες στα τέλη της φετινής άνοιξης κατέγραψαν 716 ήχους επικοινωνίας, εκ των οποίων βρέθηκαν 4 νέα είδη νυχτερίδας».

Ο αριθμός των νυχτερίδων που θα φιλοξενηθεί στις σπηλιές ανέρχεται στις 500.

Share