Ποιές είναι οι γεύσεις και πιο συγκεκριμένα οι μεζέδες που αναδεικνύονται καλύτερα με το κρασί; Ανάλογα με το χρώμα και την ποικιλία έχουμε και τους κατάλληλους μεζέδες.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά.

Για το κόκκινο κρασί προτιμάμε:

  • Λευκά τυριά με ήπια γεύση, όπως για παράδειγμα το μανούρι.

103

  • Όλα τα είδη αλίπαστο, το οποίο θεωρείται το θεμέλιο της παραδοσιακής παρασκευής αλλαντικών στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το σύγκλινο Μάνης, το σαλάμι Λευκάδος, αλλά και τα χωριάτικα λουκάνικα.
  • Η πάστα ελιάς Καλαμών, κατά προτίμηση πάνω σε ψωμί ή κρακεράκια.

Kalamata-paste-raw

  • Το κίτρινο τυρί επίσης αποτελεί ιδανικό συνδιασμό. Για παράδειγμα η γραβιέρα, η κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το κασέρι, τα τυριά ωριμασμένα με χόρτα και μυρωδικά, αλλά και τα καπνιστά τυριά.

graviera-agr

  • Ακόμη, οι λιαστές ντομάτες, οι μελιτζανοσαλάτες και οι ψητές κόκκινες πιπεριές.

melitzanosalata

Για το λευκό κρασί προτιμάμε:

  • Τις πράσινες ελιές και τη πάστα από πράσινες ελιές.

green-all2

  • Την παραδοσιακή φέτα, αλλά και γενικά τα μαλακά τυριά, όπως για παράδειγμα το κατσικίσιο τυρί. Επίσης συνδιάζετε ιδανικά και με τα πικάντικα τυριά.

feta-f044

  • Το σολωμό αλλά και πατέ από διάφορα είδη ψαριών, συνδιασμένα με λευκό ή και μαύρο ψωμί, κρητικά παξιμάδια, κρακεράκια ή κριτσίνια.

Räucherlachs auf Gabel

  • Σως από τυρί και ψητή πράσινη πιπεριά.
  • Το παραδοσιακό τζατζίκι

mezano_tzatziki4

  • Το αυγοτάραχο
  • Τους ντολμάδες

pos-tyligo-ntolmadakia

Share