6 κοντινά μέρη για να αποδράσεις από την Αθήνα

Μπήκε ο Σεπτέμβρης αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! Βρήκαμε λοιπόν τους κοντινούς προορισμούς για να αποδράσεις από την  πρωτεύουσα!

Καλάβρυτα

Απέχουν µόλις 2 ώρες από την Αθήνα και αποτελούν ένα από τα οµορφότερα σημεία για να κάνεις τη βόλτα σου και και χάζι στα δεκάδες µαγαζάκια του κεντρικού δρόµου, αλλά και επισκέψεις στα αξιοθέατα!

Και για τα ζευγαράκια κια τους ροµαντικούς η διάρκειας 1 ώρας διαδροµή µε τον Οδοντωτό µέχρι το Διακοφτό είναι μια ιδανική επιλογή!

Ναύπλιο

Μετά από μόνο 1,5 ώρα οδήγησης θα βρεθείς σε µια πόλη-κόσµηµα. Το Ναύπλιο είναι γραφικό, αρχοντικό, ροµαντικό και σε σαγηνεύει ακόμα και τους πιο δύσκολους µε την ιστορικότητά του. Μια επίσκεψη στο Μπούρτζι και στο Παλαμίδι είναι κάτι που αξίζει να κάνετε!

Το Παλαµήδι µε τα 999 σκαλοπάτια θα σε οδηγήσουν στην υπέροχη θέα στην πόλη και τον Αργολικό. Τα σηµαντικότερα αξιοθέατα µπορείς να τα δεις κάνοντας µια ωραία βόλτα 20΄ µε το τρενάκι που θα βρεις στην Πλατεία Φιλελλήνων. Αν πάλι σ’αρέσουν οι βαρκάδες ωραία επιλογή είναι αυτή στο Μπούρτζι! Τα βαρκάκια αναχωρούν από το λιµάνι κάθε 30′. Και άμα σου

Ναύπακτος

Με το νέο δρόμο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό και σου δίνει άπειρες επιλογές. Οι παραλίες θα ξαναφέρουν στο νου σου το καλοκαίρι και το βουνό θα σε κάνει να «λαχταρήσεις» πιο χειµερινές ηµέρες. Καφεδάκι στο υπέροχο γραφικό λιμάνι είναι ένα από αυτά που θα σε χαλαρώσουν! Το  μοναδικό πρόβλημα που ίσως συναντήσετε να είναι το πάρκινγκ.

Λίμνη Πλαστήρα

Το φθινόπωρο το τοπίο είναι µαγικό και βγαλµένο σαν από παραµύθι. Η λίµνη σε καλεί για χαλάρωση και απευθείας επαφή µε τη φύση.Ο γύρος της λίµνης με ποδήλατο είναι μια ωραία εμεπιρία. Θα γνωρίσεις όµορφα µέρη όπως το Μουζάκι, το Μορφοβούνι, το χωριό του Διονύσου, τον Μεσενικόλα -µε το προσεγµένο Μουσείο Οίνου και Αµπέλου… Μην την  προτιμήσετε σε βροχερή περίοδο καθώς η ομίχλη δυσκολεύει το να απολύσεις την περιοχη και το τοπίο

Πήλιο

Ο συνδυασµός θάλασσας και βουνού τον καθιστά ιδανικό προορισµός και για τις 4 εποχές του χρόνου!Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία, θα δεις το προσεγµένο κτήριο του Δηµαρχείου και θα χαθείς σε γραφικά καλντερίµια, θα ψωνίσεις παραδοσιακά προϊόντα και θα θαυµάσεις αρχοντικά µοναδικής αρχιτεκτονικής. Μην ξχάσεις να δοκιμάσεις υπέροχες σπιτικές πίτες και µαγειρευτά! Στη Μακρινίτσα (10΄ οδικώς από την Πορταριά) µπορείς να χαρείς τα γραφικά καλντερίµια, και να απολαύσεις το καφεδάκι σου, µε όλο τον Βόλο να απλώνεται µπροστά σου!

Αράχωβα

Είναι σίγουρα ένα από τα γραφικότερα µέρη της χώρας, µε εξαιρετικές υπηρεσίες που βρίσκουν ιδανικές προεκτάσεις στην παράδοση.

Ιδανική να περπατήσεις στον κεντρικό δρόµο της, που είναι γεµάτος µαγαζάκια (µην ξεχάσεις να αγοράσεις φορµαέλα) και να πιεις τον καφέ σου σε κάποιο από τα στέκια της Πλατείας Λάκκα.

 

Share