Μπήκε η άνοιξη και καθώς ο καιρός αρχίζει και ζεσταίνει, παίρνει πρωταρχική θέση στις προτιμήσεις μας το ούζο και το τσίπουρο. Δύο επιλογές που συνδυασμένες με τους κατάλληλους μεζέδες παραπέμπουν σε μοναδικές γευστικές εμπειρίες!

Ας δούμε λοιπόν με τη σειρά, τους ιδανικούς μεζέδες για τη συνοδεία του ούζου και του τσίπουρου:

  • Αρχικά προτείνουμε τις παστές σαρδέλες. Είναι πραγματικά φοβερό το πως ένα τέτοιο μικρό ψαράκι μπορεί να ευχαριστήσει τόσο τον ουρανίσκο και να τον απογειώσει με ένα ποτηράκι ούζο!

1sardeles

  • Αντίστοιχα έχουμε και τις αντζούγιες αλίπαστες, όπου αποτελούν ένα μικρό μεν αλλά γευστικότατο μεζέ.
  • Φυσικά δεν ξεχνάμε το αγαπημένο μας χταποδάκι. Είτε ξυδάτο, είτε στα κάρβουνα συνδυάζεται μοναδικά με ένα ποτηράκι ούζο ή τσίπουρο! Η επιλογή δική σας!

1xtapodi_stin_ladokolla

  • Ακόμη, έχουμε το αυγοτάραχο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες, όπου φημίζεται πέραν από την υπέροχη γεύση του και για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

1αθγοταραχο

  • Επίσης, οποιοδήποτε από τα νοστιμότατα πατέ ψαριών.
  • Τέλειος μεζές αποτελεί οποιαδήποτε ποικιλία ελιάς αλλά και πατέ ελιάς πράσινης και Καλαμών.

1Elies_680x588

  • Μην ξεχνάμε φυσικά κάθε λογής πιπεριά τουρσί (ειδικά την πράσινη πεπεροντσίνι και την ψητή πιπεριά Φλωρίνης).

1

  • Και για το τέλος έχουμε πατέ από ψητή κόκκινη πιπεριά και τυρί.

Για να δημιουργήσετε την ιδανική ποικιλία για τους δικούς σας ανθρώπους, σας έχουμε ένα μικρό tip: αναμείξτε 4 με 7 διαφορετικά είδη ανά ποικιλία και προσφέρετέ τα σε μεγάλες πιατέλες, έτσι ώστε να υπάρχει μια καλαίσθητη εικόνα από διάφορα χρώματα, αλλά και μια ποικιλία γεύσεων και υφής. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ψωμί, κριτσίνια ή παξιμάδια και… καλή σας όρεξη!

Share