τρένο

Μια ματιά στο νέο, πολυτελές τρένο της Ιαπωνίας που προκαλεί θαυμασμό!

Υπάρχουνσίγουρα  πολλά πράγματα στην Ελλάδα που είναι καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Έχουμε τον καλύτερο καιρό. Οι καλύτερες παραλίες. Τα πιο γευστικά προϊόντα.

Όμως, όπως γνωρίζει οποιοσδήποτε Έλληνας που έχει ταξιδέψει ένα μακρινό ταξίδι με το τρένο, υπάρχει ένας τομέας όπου σίγουρα πέφτουμε πίσω – και έχει να κάνει με τα άβολα,  παλιομοδίτικα περιφερειακά τρένα.

Και η Ιαπωνία μόλις μας υπενθύμισε, για άλλη μια φορά, πόσο πίσω είμαστε. Η ιαπωνική εταιρεία σιδηροδρόμων JR East έχει κυκλοφορήσει εικόνες του εσωτερικού του νέου πολυτελούς τρένου, το Shiki-shima, και μοιάζει πολύ καλό για να είναι τρένο.

Έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει μόνο 34 επιβάτες τη φορά μεταξύ του Τόκιο και του βόρειου νησιού Hokkaido.

Χτισμένο σύμφωνα με τα σχέδια του καταξιωμένου ιαπωνικού σχεδιαστή Ken Kiyoyuki Okuyama, το φουτουριστικό τρένο έρχεται με τεράστια παράθυρα, υπνοδωμάτια, παραδοσιακό ξύλινο μπάνιο, αίθουσα πιάνου, τζάκι και αυτοκίνητο παρατήρησης, όπου οι επιβάτες μπορούν να πιούν σαμπάνια και να απολαύσουν τη θέα της υπαίθρου και της ακτής!

Μια ομάδα Michellin star chefs είναι επίσης στο σκάφος για να προετοιμάσει τα γεύματα!

Το Shiki-shima πήρε το πανηγυρικό του ταξίδι την 1η Μαΐου και οι θέσεις έχουν ήδη κλείσει μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Η JR East δήλωσε ότι μια λαχειοφόρο αγορά για τα εισιτήρια για το λανσάρισμα υπερκαλύφθηκε 76 φορές!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

 

Share