Και όμως ο συνδιασμός αυτός μπύρας και σοκολάτας την τελευταία δεκαετία έχει γίνει αρκετά δημοφιλής και έχει κερδίσει το κόσμο! Στην αρχή ήταν πιο διαδεδομένη η επιλογή του κρασιού με τη σοκολάτα αλλά πλέον την 1η θέση την έχει κατακτήσει η…μπύρα!

Όλα ξεκινούν από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της μπύρας, οι οποίες διαφοροποιούν τις μπύρες σε αρώματα και γεύσεις. Έτσι και η σοκολάτα έχει και εκείνη μια διαδικασία παραγωγής, η οποία διαφέρει ανάλογα με την ποσότητα του γάλατος (μαύρη,λευκή ή και γάλακτος σοκολάτα).

Όταν τελικά ενωθούν αυτές οι 2 γεύσεις, οι οποίες είναι τόσο διαφορετικές αλλά συνάμα τόσο ταιριαστές μπορούν να οδηγήσουν τον ουρανίσκο μας σε μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Προκειμένου όμως να ταιριαστεί σωστά η κατάλληλη μπύρα με την κατάλληλη σοκολάτα σας συνιστούμε τα 2 παρακάτω tips:

  • Το ποσοστό αλκόολ αποτελεί βασικό παράγοντα για να ταιρίαξετε μια μπυρά με οποιοδήποτε γλυκό ή και την σοκολάτα. Όσο πιο “δυνατή” η μπύρα τόσο πιο “δυνατή” πρέπει να είναι και η σοκολάτα. Οι μπύρες με μικρό ποσοστό αλκόολ δυστηχώς δεν συγκρατούν καλά τη γεύση του βουτύρου που περιέχει η σοκολάτα, με αποτέλεσμα να καλύπτεται η γεύση της. Γευσιγνώστες που δοκίμασαν την hefeweizen beer με σοκολάτα καταλήξανε στο ότι ταίριαζε απίστευτα με τα φρουτώδη στοιχεία της.
  • Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε κάτι το διαφορετικό. Έχει παρατηρηθεί ότι για παράδειγμα το τζίντζερ το οποίο υπάρχει ως συστατικό σε διάφορες μπύρες, αποτελεί πολύ ταιριαστό υλικό που αναδεικνύει τη σοκολάτα ενώ ταυτόχρονα ισοσταθμίζει το βούτυρο που περιέχει.

Share