Η μπύρα ως ένα αρκετά δημοφιλές ποτό έχει καταφέρει να ανοίξει μια τεράστια αγορά! Έτσι είναι φυσικό ότι οι εταιρίες μπύρας προκειμένου να προτιμηθούν από το αγοραστικό κοινό και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους δημιουργούν πρωτότυπες διαφημίσεις! Ας τις δούμε με τη σειρά:

Heineken: One choice beer

H Heineken είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και για όσους δεν το γνωρίζουν η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο! Διαθέτει τα προϊόντα της σε πάνω από 50 χώρες. Μετά από ένα αργό ξεκίνημα, η Heineken έχει εισέλθει πλήρως στην εδραίωση της παγκόσμιας βιομηχανίας μπύρας από το 2007.

Miller: Sink your fangs into great taste

Η μπύρα σούπερ ήρωας! Η καμπάνια της εταιρίας Miller συνοδευόταν από τη φράση «Υπέροχη γεύση…Λιγότερα  έξοδα» και μάλιστα βραβεύτηκε από το περιοδικό Advertising Age magazine ως η 8η καλύτερη διαφήμιση στην ιστορία!

Skol Pool

Η μπύρα Skol αρχικά δημιουργήθηκε με σκοπό να γίνει μια παγκόσμια μάρκα μπύρας και να μπορεί να διαθέσει το προϊόν της παγκοσμίως. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, διαφημιζόταν σε μεγάλο βαθμό στο Radio Veronica ως Skol International, με τη διαφήμιση κατατεθέν, της οποίας το τραγούδι το είχε αναλάβει η Patrica Paay. Η Patrica Paay αργότερα έγινε μια πολύ επιτυχημένη ποπ τραγουδίστρια και τηλεοπτική παρουσιάστρια.

Amstel beer

Η διαφήμιση της ζυθοποιίας Amstel αναγράφει: «Δεν λέμε πως έχεις μπυροκοιλιά, απλά μειώσαμε τις θερμίδες επειδή μπορούσαμε!»

Η Amstel είναι μια ολλανδική εταιρία παραγωγής μπύρας από το 1870! Το 1968 αγοράστηκε από την εταιρία Heineken και έτσι το εργοστάσιο της έκλεισε το 1982 οριστικά μεταφέροντας την παραγωγή στο κεντρικό εργοστάσιο της Heineken!

Share