Είναι γεγονός ότι η μπύρα αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλές ποτά του κόσμου, πράγμα το οποίο έκανε τους ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ να αναζητήσουν τις καλύτερες μπύρες του κόσμου.

Η έρευνα που προέκυψε είχε τα εξής αποτελέσματα:

  1. Westvleterens 12

Τη 1η θέση την κατέχει πανηγυρικά η μπύρα Westvleterens 12, η οποία κατάφερε να πάρει στην αξιολόγηση της 4,499 στα 5 αστέρια! Η συγκεκριμένη μπύρα παράγετε στα μοναστήρια του Βελγίου, και ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός του ότι πωλείται αποκλειστικά καθε εβδομάδα μόνο στις πόρτες του μοναστηριού. Ως μοναδικά συστατικά έχει τη μαγιά, το λυκίσκο, τη βύνη, τη ζάχαρη, την καραμέλα και το νερό.

westvleteren12

 

  1. Dark Lord

Στην αμέσως επόμενη καλύτερη θέση βρίσκεται η μπύρα DarkLordRussianStout. Ανήκει στη ζυθοποιία ThreeFloydsBrewing. Το ιδιαίτερο αυτής της μπύρας είναι ότι ζυμώνεται με μέλι, καφέ και μελάσσα. Η πώληση της πραγματοποιείται αποκλειστικά το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου. Γι’ αυτό το λόγο η παραγωγή της είναι πολύ μικρή. Παράγονται γύρω στα 6.000 μπουκάλια και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πρέπει να έχουν αγοράσει από καιρό τα ειδικά κουπόνια.

dark-lord-front

  1. Speedway Stout

Στην 3η θέση είναι η μπύρα Speedway Stout, όπου παρασκευάζεται στο Σαν Ντιέγκο στην περιοχή της Καλιφόρνιας. Αυτή η μπύρα ανήκει στη ζυθοποιία AleSmithBrewingCo και ζυμώνεται με συστατικό το καφέ. Το ποσοστό αλκόολ που περιέχει είναι 12% και βαθμολογήθηκε με 4,372 στα 5 αστέρια της κλίμακας Ratebeer.

Alesmith_Speedway_Stout_2_copy_large

 

  1. Expedition Stout

Στη 4η θέση συναντάμε την Expedition Stout της ζυθοποιίας Bell’sBrewery, η οποία παρασκευάζεται στο Kalamazoo του Μίσιγκαν και κατάφερε να αποσπάσει 4,34 αστέρια.

bells-expedition-stout-1

  1. Three Floyds Brewings Dreadnaught

Η συγκεκριμένη μπύρα κατάφερε να κερδίσει πολύ δυναμικά 4,3 από τα πέντε αστέρια της κλίμακας RateBeer. Η καταγωγή της είναι από την Ιντιάνα καθώς παρασκευάζεται στην περιοχή Munster. Ο μοναδικός της συνδιασμός από μάνγκο και ροδάκινο της χαρίζουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.

DSC_1129

  1. KBS (KentuckyBreakfastStout)

Η ImperialStout της ζυθοποιίας FoundersBrewingCo, παρασκευάζεται στην περιοχή GrandRapids του Μίσιγκαν. Η δική της ιδιαιτερότητα οφείλεται στη ζύμωση της με υλικά τον καφέ και τη σοκολάτα, αλλά και στην ωρίμανση της μέσα σε δρύινα βαρέλια. Επισημαίνουμε ότι λόγο των υλικών της ζύμωσης έχει πολύ σκούρο χρώμα. Έχει βαθμολογηθεί με 4.29 στα 5 αστέρια.

10665625-large

 

  1. Pliny the Elder

Η ζυθοποιία RussianRiverBrewingCo στην Καλιφόρνια φτιάχνει την Pliny the Elder. Στη μοναδικότητά αυτής της μπύρας συμβάλει ένα μείγμα από εσπεριδοειδή, πεύκα και φρέσκο ​​λυκίσκο, που την έχουν μετατρέψει σε θρύλο σε όλη τη χώρα, αφού προσφέρει ισορροπημένη γεύση και ένα ξηρό τελείωμα. Απέσπασε την βαθμολογία των 4,289 / 5.

russian-river-pliny-the-elder1

  1. Temptation

Στη θέση 8 έχουμε την μπύρα Sour Ale της ζυθοποιίας Russian River Brewing Co. που  αξιολογήθηκε με 4,284 βαθμούς. Παρασκευάζεται στο ίδιο εργαστήριο με την Pliny the Elder, στο Russian River Santa Rosa στην Καλιφόρνια. Εντάσσετε στις ξανθιές μπύρες και το μοναδικό της άρωμα και γεύση οφείλεται  στην ωρίμανση της για 9-15 μήνες μέσα σε βαρέλια Chardonnay.

img_1320

  1.  Bourbon County Stout

Σε μια θέση πιο κάτω συνατάμε την Bourbon County Stout με 4,283 αστέρια. Το ιδιαίτερο αυτής της μπύρας είναι κυρίως η διετή ωρίμανσή της σε βαρέλια μπέρμπον 18 ετών, αλλά και η σοκολατί της απόχρωση. Το ποσοστό της σε αλκόολ είναι στο 13%. Παρασκευάζεται στο Σικάγο, στη ζυθοποιία Goose Island brewery.

54d4555460c21_-_bourbon_county_stout_2014-3nf6cq-share

      10. Adam Traditional Ale

Τέλος στη 10η θέση έχουμε την Adam Traditional Ale, μια μπύρα της ζυθοποιίας Hair of the Dog που παρασκευάζεται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Αξιολογήθηκε με 4,277 στα 5 αστέρια.

hotd_cherryadam1

Share