Είσαι και εσύ ένας από τους λάτρεις της μπύρας που όμως υποστηρίζει και την υγιεινή ζωή; Κανένα πρόβλημα! Έρευνες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση καρδιακών παθήσεων αλλά και της υπέρτασης! Πολλά από τα οφέλη της μπύρας προέρχονται από φυσικά αντιοξειδωτικά, που ονομάζονται φαινόλες.

Όπως βέβαια έχει αποδειχθεί υπάρχει μια αντίστοιχη κλίμακα ανάλογα με το ποια μπύρα επιλέγεις να πιείς. Έτσι λοιπόν εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε, σύμφωνα με τις στατιστικές, ποιες οι πιο κατάλληλες για την υγεία σας!

1.Amstel Light

Beer_Amstel-Light_2

Η ολλανδική ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1870 και πήρε τ’ όνομά της από τον ομώνυμο ποταμό στο Άμστερνταμ. Και αν ήδη σας αρέσει η Amstel, και ακόμα καλύτερα εάν είστε και της καλής διατροφής πρέπει να δοκιμάσετε και τη light έκδοσή της. Ένα μπουκάλι της περιέχει λιγότερες από 100 θερμίδες, ενώ έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ μόνο 3,5% !!!

2.Guinness Draught

Ναι μπορεί να είναι μια από τις σκουρόχρωμες μπύρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι και βαριά. Η Guinness Draught είναι μια από τις πλέον υγιεινές μπίρες αφού περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και είναι γεμάτη σίδηρο! Ακόμη αξίζει να αναφέρουμε πως είναι καλή μέχρι και για την ρύθμιση της χοληστερόλης, αφού περιέχει μόνο 128 θερμίδες και 4,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

three-full-guinness-draught-glasses-560x477

3.Corona Light  

corona-light

Μια από τις πλέον «διάσημες» μπύρες στη χώρα μας είναι η Corona. Και αν λυπάστε τα χαμένα κιλά του καλοκαιριού, μην το σκέφτεστε δοκιμάστε την Corona Light! Απόλυτα δροσιστική και με μόνο 99 θερμίδες το μπουκάλι! Συνδυασμένη πάντα με μια φέτα λεμόνι ή λάιμ  που δίνει μια ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση, αλλά που κυρίως βοηθάει στη πέψη. Η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι μόνο 4,5%!

4.Abita Purple Haze

d7d47027d75dbf36ba4dc7c7d8cd2171

Να μια ακόμα υγιεινή μπύρα που δεν πρέπει να φοβάστε να δοκιμάστε! Με τα φρουτώδη αρώματά της και την γλυκιά της γεύση είναι προφανές ότι θα ξεχώριζε! Έχει μόνο 145 θερμίδες και η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ φτάνει τα 4,2%.

5.Beck’s Premier Light

becks-light-beer-germany-355ml-6pk

Άλλη μια αγαπημένη επιλογή εάν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες σας αποτελεί η Beck’s Premier Light μπύρα, με μόνο 64 θερμίδες και 3,8% περιεκτικότητα σε αλκοόλ!

6.Heineken Light

59f1409d8f4b042fad5067037075938b

Γνωστή παγκοσμίως η Heineken έχει και αυτή τη light εκδοχή της, η οποία ακολουθεί μία μοναδική διαδικασία ζυθοποίησης: το φυσικό της κριθάρι περνάει 28 μέρες σε συνθήκες βαθιάς ζύμωσης σε χαμηλές θερμοκρασίες για να αναπτύξει τη χαρακτηριστική της γεύση. Έτσι καταφέρνει να φτάσει τις 99 θερμίδες με 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ!

7.Sapporo Premium

177_1

 

Η μπίρα αυτή έρχεται από τη μακρινή Ιαπωνία το 1876, με μια ευχάριστη ελαφριά γεύση αλλά και πλούσιο αφρό! Λατρεύτηκε στην Αμερική και «αποθεώνεται» και από εμάς σε καθημερινή βάση. Περιέχει μόνο 138 θερμίδες τα 330ml και η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ φτάνει το ποσοστό του 4,7%!

8.Coors Light 

Coorslight1

Μια από τις μπύρες που ξεχωρίζουν όχι μόνο για την δροσιστική και σε μειωμένες θερμίδες γεύση της (102 θερμίδες) αλλά και για την πρωτοπόρα της ιδέα στη συσκευασία της! Η συγκεκριμένη μπύρα έχει στο μπουκάλι της μια ετικέτα, η οποία σε προειδοποιεί για την κατάλληλη θερμοκρασία της! Μόλις η ετικέτα πάρει μπλε χρωματισμό σημαίνει ότι είναι έτοιμη για κατανάλωση! Η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ φτάνει το ποσοστό του 4,2%.

 

 

 

Share