Το ρακόμελο είναι αλκοολούχο ποτό το οποίο παρασκευάζεται από το συνδυασμό ρακής και μελιού με την προσθήκη κανέλας και γαρίφαλου χωρίς συντηρητικά. Βάζουμε ένα κιλό ρακί σε ένα σκεύος και προσθέτουμε δέκα κουταλιές της σούπας μέλι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ρακί με το μέλι, ύστερα το βάζουμε στη φωτιά μέχρι τους 75-80 βαθμούς, μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε δύο μικρά ξύλα κανέλλας και ένα γαρύφαλλο και το ρακόμελο είναι έτοιμο. Ενα πράγματι αγνό προϊόν, φτιαγμένο με τα χέρια σας.

Share