Η χοιρινή τηγανιά αποτελεί ένα γευστικότατο μεζέ, που μπορείτε να συνοδέψετε το κρασάκι σας. Για να δούμε όμως, πως μπορείτε να την απολαύσετε φτιάχνοντας την στο σπίτι σας;

Τα υλικά για την φτιάξετε είναι αρκετά απλά:

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά (συνήθως είναι σπάλα ή και λαιμός)
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι
  • Ρίγανη
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • ½ ποτήρι νερό

Ξεκινάμε με το μαρινάρισμα του κρέατος, το οποίο περιέχει αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κατά τη διάρκεια που το μαρινάρουμε μπορούμε να ζεστένουμε και το τηγάνι μας προκειμένου να είναι έτοιμο.

Ύστερα ρίχνουμε μέσα το χοιρινό μας χωρίς λάδι και το κλείνουμε από επάνω για να πάρει βράση.

Κάθε λίγη ώρα σηκώνουμε το καπάκι και γυρνάμε τα κομμάτια κρέατος για να ψηθούν ομοιόμορφα!

Σ’ ένα ποτηράκι ρίχνουμε τα υπόλοιπα μας υλικά: το νερό, την μουστάρδα και το λεμόνι. Τα ανακατεύουμε καλά και στα τελευταία λεπτά πριν βγεί το κρέας τα τοποθετούμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν.

Μόλις γίνει και αυτό κατεβάζουμε τη φωτιά μας και αφήνουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.

Αφού δέσει κλείνουμε εντελώς τη φωτιά και… καλή μας όρεξη!

Μπορείτε εάν επιθυμείτε να προσθέσετε και λαδι στο μαρινάρισμα αλλά και μέλι ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις σας!

Share