Εάν είσαι λάτρης του κρασιού και δεν αποχωρίζεσαι το κινητό σου ή το tablet σου αυτό το άρθρο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο! Νέες εφαρμογές που μ’ ένα πάτημα του αντίχειρά σου μπορούν να σου δώσουν πληροφορίες που δεν φαντάζεσαι!

Delectable 

00

Να μια από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές που θα συναντήσεις, αφού μπορείς να εντοπίσεις όχι μόνο την εταιρία του κρασιού που πίνεις εκείνη τη στιγμή αλλά και πολλές ακόμα πληροφορίες βγάζοντας απλά μια φωτογραφία! Η εφαρμογή ξεκινάει και αναζητάει την ποικιλία του κρασιού και τον παραγωγό του ανάμεσα σε χιλιάδες ετικέτες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να βαθμολογήσεις το κρασί που δοκιμάζεις κρατώντας σύμφωνα με την εφαρμογή ένα  «οινικό ημερολόγιο» αλλά και να έρθεις σε επαφή με παραγωγούς και άλλους λάτρεις του οίνου! Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για χρήστες κινητών με IOS.

Hello Vino

000

Μια δωρεάν εφαρμογή που σίγουρα θα σας κερδίσει! Έχει μπεί στις κορυφαίες εφαρμογές από τα διεθνή μέσα και δεν στοχεύει απλά στους ενθουσιώδεις καταναλωτές που αναζητούν το τι καινούργιο υπάρχει αλλά στον απλό καθημερινό αγοραστή κρασιού προτείνοντάς του διάφορες εταιρίες κρασιών για να συνοδεύσει το γεύμα του. Εάν βρίσκεστε σε μια κάβα ή στο σουπερμάρκετ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εύκολα την εφαρμογή και να δείτε τις προτεινόμενες επιλογές που προσφέρει η εφαρμογή. Οι επιλογές της είνα: κρασί για ένα γεύμα, κρασί για συγκεκριμένη περίσταση, κρασί ανά γεύση, κρασί ανά ποικιλία, καθώς και προτάσεις για φαγητό εφόσον έχετε ήδη το κρασί. Η εφαρμογή διατίθεται για iOS και Android.

Wine-Searcher

00000

Το Wine-Searcher είναι μια εφαρμογή λίγο διαφορετική από τις άλλες, οι οποίες συνδυάζουν χαρακτηριστικά των social media. Αυτή η συγκεκριμένη εφαρμογή εστιάζει στην αναζήτηση. Εδώ υπάρχει η επιλογή να αναζητήσεις τα κρασιά με βάση το όνομα ή τη λήψη μιας φωτογραφίας της ετικέτας τους, με αποτέλεσμα να λάβετε μια ποικιλία πληροφοριών, όπως οι αξιολογήσεις άλλων χρηστών, οι ποικιλίες των σταφυλιών, οι κριτικές ειδικών αλλά και το πιο σημαντικό, τα μέρη και τις τιμές από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε το μπουκάλι κρασί που έχετε επιλέξει. Μια πρόσθετη επιλογή που σας δίνεται είναι ότι μέσω GPS μπορεί να εντοπιστεί ακόμη και η τοποθεσία που βρίσκεστε για να σας προτείνει το πλησιέστερο σε χιλιόμετρα κατάστημα από εσάς.

Vivino  

0

Η εφαρμογή Vivino σου υπόσχεται σίγουρα ένα πράγμα: «Δεν θα ξεχάσεις ποτέ ξανά το κρασί που θες»! Σας προσφέρει ένα τεράστιο κατάλογο κρασιών (500.000 κρασιά) και σας επιτρέπει να βάλετε αυτά που θέλετε σε μια winelist ώστε να μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να τα βρείτε. Όπως και οι άλλες εφαρμογές περιέχει αξιολόγηση-βαθμολόγηση για το κάθε μπουκάλι και την δυνατότητα να ανταλλάξεις γνώμη και οινικές εμπειρίες με άλλους χρήστες! Η εφαρμογή αυτή στοιχίζει 3,99€ και είναι συμβατή σε συσκευές με iOS, Android, Blackberry και Windows phone.

Snooth Wine

04-snooth

Αυτή είναι μια εφαρμογή συμβατή μόνο με iOS. Περιέχει πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες όπως η αναζήτηση ετικετών (σε μια βάση δεδομένων με πάνω από 1.000.000 κρασιά). Ένα ξεχωριστό κομμάτι της εφαρμογής είναι η δυνατότητα σύγκρισης τιμών του ίδιου μπουκαλιού και ο εντοπισμός του κοντινότερου μέρους που μπορείς να το προμηθευτείς !

Share