Ξεχάστε τα πασχαλινά αυγά και την καθιερωμένη Μεγάλη Εβδομάδα μας και ελάτε να δούμε τα πιο περίεργα έθιμα του Πάσχα σε ολόκληρο τον κόσμο!

Νούμερο 1: Φιλιππίνες

Όσο εμείς παθαίνουμε στομαχόπονους από τα πολλά λίπη στις Φιλιππίνες αυτοτιμωρούνται για τις αμαρτίες τους, σε δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιείται. Ναι καλα διάβασες! Οι Φιλιππινέζοι φτιάχνουν μαστίγια από μπαμπού και  παρελαύνουν στους δρόμους ημίγυμνοι και ξυπόλητοι, με στόχο να αναπαράγουν τον πόνο του Ιησού. Αυτό γίνεται καθώς πιστεύουν ότι έτσι καθαρίζει η ψυχή, και θεραπεύονται οι ασθένειες.

Νούμερο 2: Σεβίλλη, Ισπανία

H Μεγάλη Εβδομάδα που πραγματοποιείται στη Σεβίλλη, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα !Πλούσα άρματα, στολισμένα με κεριά και θρησκευτικά αγάλματα, πανιά στους δρόμους και όλα αυτά συνοδεύονται από πλήθος πιστών που έχουν έρθει να δουν το δραματικό γεγονός. Οι κουκουλοφόροι nazarenos  όπως λέγονται, φορούν μυτερές κουκούλες και είναι ίσως τα πιο παράξενα στοιχεία του θεάματος αυτού. Τη Μεγάλη Παρασκευή οι λιτανίες ξεκινούν από τα μεσάνυχτα και κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες!

Νούμερο 3:  Βερμούδες

Το φαγητό και ο χαρταετός είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στις Βερμούδες. Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι ντόπιοι σε όλο το νησί έχουν το βλέμμα τους στραμμένο προς τον ουρανό για να παρακολουθήσουν τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) να πετούν τους χαρταετούς τους, οι οποίοι συχνά είναι τεράστιοι, με περίπλοκα σχέδια και απαρτίζονται από πάρα πολλά χρώματα.

Νούμερο 4: Πόλη του Βατικανού, Ιταλία

Τη Μεγάλη Παρασκευή, τα πλήθη των πιστών που συρρέουν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου παρακολουθούν ένα μεσαιωνικό θέμα με παραστάσεις. Μια αναπαράσταση της Γεννήσεως και αναπαράσταση της ζωής του Ιησού μέχρι και τη σταύρωση. Στη συνέχεια, την Κυριακή του Πάσχα, ο ίδιος ο Πάπας πραγματοποιεί μάζωξη από το μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου.

Τα εισιτήρια είναι δωρεάν, αλλά πολύ περιορισμένα, και στην πραγματικότητα, θα πρέπει να τα έχεις κλείσει τουλάχιστον δύο μήνες πριν! Και αν δεν καταφέρετε να αποκτήσετε τα εισιτήριά για την Κυριακή, ο Πάπας πραγματοποιεί μάζωξη και στο Κολοσσαίο της Ρώμη, δύο ημέρες πριν από τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

 

 

 

Νούμερο 5: ΔανίαΣτη Δανία η παράδοση ντύνει τα παιδιά σαν μάγισσες και μάγους! Κάτι σαν τον Halloween αφού πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να πάρουν καραμέλες. Ύστερα εκείνα  για να ευχαριστήσουν για τα γλυκά  δίνουν σε κάθε σπίτι που επισκέπτονται ένα κλαδί ιτιάς διακοσμημένης! Αυτά τα κλαδιά ιτιάς πιστεύεται ότι ευλογούν το σπίτι του ιδιοκτήτη.

Share