ακριβά αμάξια

Τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο στοιχίζουν κάτι περισσότερο από τα απλά επιβατικά. Η φαντασία και η γοητεία τους υπερισχύουν της πρακτικότητας και της αποτελεσματικότητας.  Εμείς συγκεντρώσαμε τη λίστα και σας τη παρουσιάζουμε!

$4.8 million — Koenigsegg CCXR Trevita

Το Koenigsegg δεν είναι απλά ένα στ λίστα. Χωρίς υπερβολή, το αυτοκίνητο αυτό είναι κυριολεκτικά επικαλυμμένο με διαμάντια … και τα διαμάντια δεν είναι φθηνά.

Ο σουηδός κατασκευαστής ανέπτυξε ένα νέο εξωτερικό φινίρισμα που ονομάζεται Koenigsegg Proprietary Diamond Weave, το οποίο περιλαμβάνει επίστρωση ινών άνθρακα με ρητίνη εμποτισμένη με τη σκόνη διαμαντιών. Δεν μπορούμε ακόμη να καταλάβουμε πόσο κοστίζει η επικάλυψη.

$4.5 million — Lamborghini Veneno

Το παραπάνω αμάξι με το όνομα Poison της Lamborghini δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα 50α γενέθλια της. Το αυτοκίνητο είναι απολύτως εκπληκτικό από κάθε άποψη δίνοντας την εντύπωση ότι δεν φαίνεται πραγματικό. Το μόνο πιο αξιοσημείωτο από το βλέμμα είναι η τιμή – καθώς στοιχίζει 4,5 εκατομμύρια δολάρια, και για αυτό και σαφώς το βάζουμε στη λίστα μας με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα.

$3.4 million — W Motors Lykan Hypersport

Ας ξεκινήσουμε με το στυλ, το οποίο περιλαμβάνει προβολείς με κρυστάλλινα κοσμήματα, πόρτες με διαγώνιο άνοιγμα και εσωτερικό που ξετυλίγεται κατευθείαν από την επιστημονική φαντασία. Μοιάζει με ένα τρυπημένο τεθωρακισμένο αυτοκίνητο από το μέλλον, και η απόδοσή του είναι ακριβώς στην ίδια με την εικόνα του. Το Hypersport διαθέτει ένα 3.7-λίτρων, twin-turbo επίπεδο έξι που αποδίδει 770 hp και 708 lb-ft.

$3.4 million — Limited Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere

Αυτή η λίστα δεν θα ήταν πλήρης χωρίς κάποια έκδοση του ισχυρού Bugatti Veyron. Γυρίζουμε τους προβολείςέ μας στην έκδοση Mansory Vivere , επειδή δεν είναι μόνο ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο, αλλά είναι και ένα από τα πιο ακριβά.

$3 million — Ferrari Pininfarina Sergio

Με ζητούμενη τιμή 3 εκατομμυρίων δολαρίων, το Ferrari Sergio δεν είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στη λίστα μας. Είναι, ωστόσο, ένα από τα πιο πολυπόθητα οχήματα στον κόσμο, καθώς δημιουργήθηκαν μόνο έξι.

Κατασκευασμένο από το θρυλικό ιταλικό ντιζάιν Pininfarina, το Sergio είναι ουσιαστικά ένα Spider της Ferrari 458 με ένα εντελώς νέο σώμα και εσωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι ένας V8 4,5 λίτρων στέλνει ένα επιβλητικό 562 hp στους πίσω τροχούς, αλλά επειδή ο Sergio είναι ελαφρύτερος από τον 458,  και είναι ταχύτερος.

$2.6 million — Pagani Huayra BC

$2.5 million — Ferrari F60 America

Για να γιορτάσει την 60χρονη θητεία της η Ferrari στη Βόρεια Αμερική, η ιταλική μάρκα δημιούργησε 10 παραδείγματα αυτής της εκπληκτικής βόμβας. Βασισμένο στο F12 Berlinetta, το F60 είναι αναμφισβήτητα πατριωτικό, καθώς φέρει χρωματική απεικόνιση Stars and Stripes.

$2.5 million — Bugatti Chiron

Με τιμή εκκίνησης 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα πανέμορφο νέο σώμα, ο θεϊκός Chiron ξεπερνάει τον προκάτοχό του με κάθε δυνατό τρόπο. Ενώ το Bugatti Veyron επαναπροσδιόρισε τι μπορεί να κάνει ένα αυτοκίνητο, ο Chiron γέλασε όσους δήλωσαν ότι το Veyron ήταν το τελευταίο του είδους, ωθώντας τα όρια της απόδοσης ακόμη περισσότερο στην στρατόσφαιρα.

$2 million — Koenigsegg One:1

Μπορείτε να αγοράσετε πολλά με 2 εκατομμύρια δολάρια – ένα πολύ ωραίο σπίτι, το 80 Mazda MX-5, ή στο ουηδικό “megacar” που δείξαμε παραπάνω. Ένας λογικός στοχαστής θα μπορούσε πιθανότατα να σκεφτεί έναν καλύτερο τρόπο για να ξοδέψετε τις αποταμιεύσεις της ζωής σας, αλλά οι megacars δεν κάνουν τίποτα για τη λογική. Γιατί είναι μέγα. Και αφού διαβάστε τι είναι ικανό το αυτοκίνητο αυτό να κάνει, τα 2 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να φάνουν αντάξια.

$2 million — Koenigsegg Regera

 

Share