Ας δούμε συνοπτικά για αρχή τα είδη κρασιού που έκαναν και θα κάνουν πάταγο σε μπαρ και εστιατόρια σύμφωνα με τους ειδικούς στην Αμερική:

  • Αφρώδη κόκκινα κρασιά
  • Κόκκινα και λευκά Loire
  • Λευκά Bordeaux
  • Λευκά Sauvignon

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Bibendum, η φετινή χρονιά θα πάει εξαιρετικά καλά όσον αναφορά τη ζήτηση των αφρώδη κόκκινων κρασιών. Το Bibendum είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής οίνων σε εστιατόρια, μπαρς αλλά και σουπερμάρκετ στην Αμερική.

Επίσης, η εμφάνιση των λευκών κρασιών από τη Sancerre και την Pouilly Fumé θα έρθουν σε πολύ υψηλή ζήτηση. Γενικά, τα κρασιά από μη γνωστές μικρές περιοχές θα γίνουν τάση για το 2017! Ήδη έχουμε δει κρασιά από μικρές περιοχές όπως το Touraine,  η Anjou, η Saumur και η Vouvray.

Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς τα κόκκινα Loire κρασιά θα συνεχίσουν να επικρατούν για το 2017 όπως και τα λευκά Bordeaux που έχουν κερδίσει επάξια τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού.

Οι πωλήσεις σε εστιατόρια και μπαρ της διάσημης σαμπάνιας Prosecco αυξήθηκε με ένα ποσοστό να φτάνει το 40% το 2016 αλλά με πολύ χαμηλή τιμή.

Share