Το ελληνικό κρασί έχει καταφέρει ακόμα μια φορά να ξεχωρίσει με μια διεθνή επιτυχία. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει μια συνεχή ανοδική πορεία.

Ο λόγος για το  «Grand Reserve Νάουσσα Μπουτάρη 2008» που απέσπασε το Wine Spectators Critics’ Award, στο Grand Tasting του New York Wine Experience, όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το κορυφαίο περιοδικό οίνου Wine Spectator. Το συγκεκριμένο κρασί ήταν το μοναδικό ελληνικό κρασί ανάμεσα σε 250 από 15 χώρες! Αξίζει να αναφερθεί ότι ανταγωνίστηκε πολύ γνωστά κρασιά το Château d’Yquem, Penfolds, Ornellaia, Opus One, Château Lafite Rothschild και Vega Sicilia.

Ο Ιωάννης Βογιατζής είναι οινολόγος και Γενικός Διευθυντής της Μπουτάρη ΑΕ. Η δήλωση που έκανε ήταν η εξής «Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι που το Grande Reserve Naoussa Boutari στέκεται επάξια δίπλα στα «Μεγάλα Κρασιά» του παγκόσμιου οινικού αμπελώνα και ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα του αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια διεθνώς και συνεχώς, κάτι που αποδεικνύει τη συνέπεια και την προσήλωσή μας στην ποιότητα». Πρόσθεσε τονίζοντας «Η παρουσία ενός ερυθρού, ελληνικού κρασιού σε μια τόσο υψηλού επιπέδου οινική εκδήλωση αποτελεί τεράστια επιτυχία, τόσο για την προβολή και εξέλιξη του ελληνικού οινικού πλούτου, όσο και για την προσπάθεια της οινοποιίας Μπουτάρη να συνεχίζει να προσφέρει υψηλής ποιότητας κρασιά, συμβάλλοντας δυναμικά στην καθιέρωση του ελληνικού, ποιοτικού, εμφιαλωμένου οίνου διεθνώς».

Μια πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για την Ελλάδα αφού πρέπει να πούμε ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζεται ελληνικό ερυθρό κρασί στο Grand Tasting του New York Wine Experience.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Share