Μια νέα πρόταση έρχεται από την ιταλική κυβέρνηση έτσι ώστε το κρασί να γίνει μιας ωρας μάθημα στα ιταλικά σχολεία. Η οινολογία θεωρείται μεγάλη υπόθεση για τους Ιταλούς.

Έτσι ο Ντάριο Στέφανο, στέλεχος αριστερού κόμματος έκανε αυτή την πρόταση δηλώνοντας στη γνωστή εφημερίδα «Fatto Quοtidiano» και σε όσους ήταν αρνητικοί με το όλο θέμα ότι: «Δεν προσπαθούμε να μάθουμε τα παιδιά να πίνουν, αν και να το κάναμε δεν θα ήταν τόσο κατακριτέο. Ξέρουμε ήδη πως η γνώση φτιάχνει υπεύθυνους καταναλωτές. Πρόκειται για ένα απλό μάθημα που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις των μαθητών μας. Διδάσκουμε τα παιδιά μας στα σχολεία μουσική χωρίς ωστόσο να περιμένουμε να γίνουν μουσικοί».

Η πρόταση φυσικά του Στέφανο βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση και σε περίπτωση όπου περαστεί θα αποτελεί πλέον νόμο του κράτους με ισχύ σε όλα τα σχολεία της Ιταλίας. Αναφερόμαστε σε μια ώρα της εβδομάδας όπου θα διδάσκεται ύλη σχετικά με την οινοποιία, τα οφέλη που προσφέρει στη χώρα αλλά και την πολιτισμική της ταυτότητα.

Ακόμη υπάρχει η σκέψη να μην είναι αυτόνομο μάθημα αλλά να ενσωματωθεί ίσως με άλλα διδακτέα μαθήματα όπως η ιστορία ή η βιολογία.

Το κόστος για όλη αυτή την ιδέα δεν ξεπερνάει τα 12 εκατομμύρια ευρώ αφού υπάρχουν ήδη προτάσεις  να γίνουν σπόνσορες ιταλικές βιομηχανίες οίνου.

Τέλος, ο Στέφανο έχοντας κιόλας πείσει πολλούς δηλώνει περήφανα : «Δεν υπάρχει ούτε μία περιοχή στην Ιταλία που να μη φτιάχνει όμορφο, μυρωδάτο, γλυκόπιοτο κρασί».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Share