Που αλλού; Μα φυσικά στην χώρα του κρασιού, στο Bordeaux της Γαλλίας!

Για τους λάτρεις του κρασιού λοιπόν, έκανε τα εγκαίνια του στις αρχές του καλοκαιριού το μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο με την ονομασία «Η πόλη του κρασιού».

Ένα πολυτελές έργο με έκταση που φτάνει τα 14.000τμ, το οποίο και κόστισε 87 εκατομμύρια δολάρια!

CV4ubK1UsAABK7d

Το μουσείο αυτό αποτελεί τον παράδεισο του κρασιού όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, δικαίως φυσικά, όχι μόνο για τις αμέτρητες ποικιλίες που παρέχει αλλά και για το φοβερό του σχεδιασμό. Έχει χτιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να θυμίζει την κίνηση του κρασιού που πέφτει στο ποτήρι!

MTM5MTAwNzAxMDE0OTU5MTkx

Στις δραστηριότητες του παρέχει μέχρι και αίθουσα 250 θέσεων για διάφορες προσομοιώσεις όπως αυτής της βόλτας με βάρκα σαν παλιοί έμποροι. Παρέχει ακόμη ειδικά τμήματα όπου μπορεί ο επισκέπτης να μάθει για την ιστορία και την παραγωγή του οίνου μέσα στα χρόνια (19 θεματικές περιοχές και περισσότερες από 120 οπτικοακουστικές παραγωγές). Επίσης περιλαμβάνει αναγνωστήριο με πάνω από 1.500 βιβλία και μάλιστα σε 5 διαφορετικές γλώσσες!

wine-museum-bordeaux-france-02

 

Φυσικά σε έναν τόσο μεγάλο χώρο οι δραστηριότητες δεν σταματούν εκεί! Παρέχει από εστιατόρια και αίθουσες γευσιγνωσίας μέχρι και αίθουσα hangover! Ναι και όμως, είναι μια αίθουσα με χνουδωτές καρέκλες, όπου μπορείς να καθίσεις άνετα και να ακούσεις ιστορίες γύρω από τη μέθη.

La-Cite-du-Vin-Flickr-2-768x513

 

Η κάβα του περιλαμβάνει 14.000 φιάλες πολύ προσεκτικά διαλεγμένες από τους γνωστούς οινολόγους Andréas Larsson και Michel RollandΑυτό όμως που πραγματικά αξίζει σύμφωνα με το όσους έχουν πάει να το επισκεφθούν, είναι να απολαύσεις την μαγευτική θέα πίνοντας το κρασί σου από τον 8ο όροφο του μουσείου…

 

Share