single

Το να είσαι single σε βοηθάει να ζήσεις περισσότερο!

Μπρορείτε επiτέλους να σταματήστε να ανησυχείτε για το αν είστε singles γιατί τελικά βοηθάει να ζήσετε περισσότερο!

Έχετε χάσει πιθανώς τον αριθμό των φορών που κάποιος έχει ρωτήσει “εσύ πότε θα νοικοκυρευτείς;” ή “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα όμορφο κορίτσι/αγόρι σαν εσένα είναι ακόμα μόνο”.Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τελειωμός στις προσωπικές υπενθυμίσεις ότι δεν είστε σε σχέση. Αλλά γιατί πρέπει να είσαι σε σχέση αν είσαι ευτυχισμένος κάνοντας τα δικά σου;

Τελικά αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία όταν είσαι μόνος/η,  σύμφωνα με το report του The Sun.

ΟΙ SINGLES ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ

Εάν είστε μόνοι, έχετε λιγότερη ευθύνη απέναντι σε άλλους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βγείτε όταν θέλετε, να συνομιλήσετε με ανθρώπους όταν θέλετε και γενικά η κοινωνική σας ζωή είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια σας.

Στην πραγματικότητα, στοιχεία από το Αμερικανικό Γραφείο Στατιστικής Εργασίας έδειξαν ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση πέρασαν περισσότερο χρόνο μιλώντας σε φίλους παρά απ’ότι τα παντρεμένα ζευγάρια.

Επίσης  δαπανούν κατά μέσο όρο 12 λεπτά την ημέρα για την επαφή τους με άλλα άτομα μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων. Ενώ οι αυτοί που είναι σε σχέση περνούν μόνο περίπου 7,8 λεπτά κάνοντας το ίδιο.

Και όπως λεεί και η κοινωνική ψυχολόγος Bella DePaulo έγραψε για το Psychology Today: “Η κοινωνικοποίηση και η αίσθηση ότι είστε μέρος της κοινότητας είναι σημαντική για τη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας.”

ΟΙ SINGLES ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Οι singles έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος. Αυτό φαίνεται σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Family που εκδόθηκε το 2015.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι singles, ανεξαρτήτως του αν είναι γυναίκα ή άντρας και του προσανατολισμού τους, έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Από την άλλη πλευρά, όσοι ζουν με έναν σύντροφο τείνουν να έχουν υψηλότερο ΔΜΣ. Η μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον εξέτασε 20 χρόνων δεδομένα με 3000 συμμετέχοντες. Οι άνθρωποι που γνώρισαν μια ξαφνική απώλεια βάρους μετά από ένα διαζύγιο και οι singles θεωρούνταν πιο αδύνταοι επειδή θέλουν συνήθως να δείχνουν εκλυστικοι για την αναζήτηση νέου συντρόφου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όσοι δεν έχουν σύντροφο έχουν περισσότερο χρόνο για τον εαυτό τους για να περάσουν για ξεκούραστα, να μάθουν, να ασκηθούν, να ζήσουν την περιπέτεια και – ό, τι θέλουν, πραγματικά.
Έτσι δαπανούν, κατά μέσο όρο, 5,56 ώρες την ημέρα για τον ελεύθερο χρόνο τους, όπως αναφέρουν το Business Insider UK, ενώ οι παντρεμένοι άνθρωποι επικεντρώνονται μόνο στις 4,87 ώρες της ημέρας για την αναψυχή τους.

Μερικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ο ελεύθερος χρόνος μειώνει το άγχος και ως εκ τούτου βελτιώνει την ψυχική σας υγεία.
Αλλά υπάρχουν και άλλα οφέλη. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι επέλεξαν να περάσουν το χρόνο τους σε σωματικές δραστηριότητες έχουν καλύτερη καρδιακή υγεία και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Το να πάρεις έναν καλό ύπνο είναι πραγματικά σημαντικό για τη συνολική σου υγεία. Οι άνθρωποι που κοιμούνται καλά τείνουν να έχουν πιο υγιείς καρδιές, χαμηλότερο ΔΜΣ και έχουν περισσότερη ενέργεια συνολικά.Επίσης πρόσφατα αναφέρθηκε ότι ο ύπνος μιας καλής νύχτας ήταν πιο σημαντικός από το σεξ, όταν πρόκειται για καλή διαβίωση.

Μια έρευνα από την Amerisleep διαπίστωσε ότι οι singles κοιμούνται περισσότερο. Συγκεκριμένα κατά μέσο όρο 7,13 ώρες τη νύχτα.
Όσο είναι σε μια σχέση από την άλλη κοιμήθηκαν για 7,07 ώρες και εκείνοι που ήταν παντρεμένοι κοιμήθηκαν για μόλις 6,71 ώρες.

ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Με το μην έχετε σύζυγο και παιδιά σημαίνει ότι ξοδεύετε μόνο χρήματα για τον εαυτό σας, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολη την εξοικονόμηση και τη διατήρηση του άγχους των οικονομικών σας. Και αν έχετε λιγότερο άγχος, είστε πιο υγιείς.

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε χρόνιο στρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ψυχική ασθένεια όταν μεγαλώσουνα. Το άγχος έχει συνδεθεί με καρκίνο, ασθένεια των πνευμόνων, αυτοκτονία και κίρρωση του ήπατος.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 1996 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation, το άγχος φράζει τις αρτηρίες σας. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για την καρδιά σας να αντλεί αίμα γύρω από το σώμα σας,και  έτσι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

 

 

 

Share