Πίσω από κάθε μπύρα που γνωρίζουμε και παράγουμε στην Ελλάδα υπάρχει και μια ιστορία. Είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλές ζυθοποιίες στη χώρα μας με πολύ αξιόλογες μπύρες, παρόλο που κάποιες είναι μικρές και ίσως όχι τόσο γνωστές. Ας τις δούμε λοιπόν:

1.Η πολύ γνωστή σε όλους μας μπύρα Φιξ. Το 1850 μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, ο Ιωάννης Φιξ έφτασε στο Μοναχό προκειμένου να βρει τον πατέρα του, ο οποίος τελικά πέθανε από σφαίρα. Ύστερα από αυτή τη μεγάλη απώλεια αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο Αττικής και να ξεκινήσει την παραγωγή της πρώτης ελληνικής μπύρας. Προς τιμήν της οικογένειας του την ονόμασε Φιξ. Η παραγωγή της είχε σταματήσει ένα χρονικό διάστημα αλλά ξαναξεκίνησε το 2010 με πολύ δυναμική είσοδο στην ελληνική αγορά!

1fix3

2.Η μπύρα Septem, όπου και αυτή παρόλο που γεννήθηκε στην Εύβοια το 2009 έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αποκτήσει πολλούς θαυμαστές σε όλη τη χώρα. Το όνομα της προέρχεται από τα λατινικά, στα οποία septem είναι ο αριθμός επτά. Ο συγκεκριμένος αριθμός συμβολίζει τον αριθμό της δημιουργίας!

2septem-zithopoiia-mpires

3.Η επόμενη 100% ελληνική μπύρα γεννήθηκε σε ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, τη Σαντορίνη. Το όνομα της; Volkan αφού συμβολίζει το πασίγνωστο ηφαίστειο. Εμπεριέχει τοπικό μέλι, κίτρο της Νάξου αλλά και Lava Rock Filter από βαλσάνη Σαντορίνης. Όλα αυτά τα τόσο ιδιαίτερα συστατικά την καθιστούν σίγουρα μοναδική στη γεύση αλλά και στα αρώματά της!

4volkan blonde

4.Στα Βάγια της Τήνου έχουμε τη μπύρα Νήσος. Μια ελληνική μπύρα με χαρακτήρα που έχει μάλιστα διακριθεί με το ασημένιο European Beer Star το 2014!

6Nissos_Beer_Web_Final-900x900

5.Η μπύρα Delphi βάσιε το όνομα της στο πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας, τους Δελφούς. Ξεκίνησε την παραγωγή της από το 2013 και αποτελεί μια μη πασεριωμένη μπύρα που η ζύμωσή της γίνεται παραδοσιακά στο μπουκάλι.

6.Βιος 5, μια ελληνική μπύρα που βγήκε πολύ πρόσφατα στην ελληνική αγορά αλλά τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Αυτό οφείλεται και στο ότι είναι η πρώτη μπύρα στο κόσμο που παράγεται απο πέντε δημητριακά (από εκεί πήρε και τον αριθμό 5 στην ονομασία της)!

 

7.Άλλη μια πάρα πολυ γνωστή ξανθιά μπύρα στην Ελλάδα είναι φυσικά η Άλφα! Υπήρξε η πρώτη μπύρα με ελληνικό όνομα και η διαδικασία παραγωγής της γίνεται με ελληνικό κριθάρι!

8.Από την περιοχή της Μακεδονίας έχουμε τη μπύρα Βεργίνα. Η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη από την πρώτη κιόλας στιγμή! Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στην κόκκινη, την premium και τη weiss!

 

9.Η ελληνικής καταγωγής μπύρα Pils Hellas δημιουργήθηκε το 1996. Διαμορφώθηκε από έναν κορυφαίο Βαυαρό ζυθοποιό, προκειμένου να την ταιριάξει με την ελληνική ζωή, και τις διατροφικές μας συνήθειες. Είναι ένα προϊόν που έχει μεγάλη ζήτηση πέρα από τους έλληνες και στους ευρωπαίους τουρίστες!

10.Για το τέλος έχουμε την πρώτη φρέσκια ελληνική καλοκαιρινή μπύρα με την ονομασία Blue Island! Ο αρωματικός λυκίσκος που χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί της προσδίδει ένα μοναδικό άρωμα και μια ασύγκριτη γεύση!

 3blue-island-beer-900x900

Share