Είναι γεγονός ότι παρόλο που υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά το Chardonnay αποτελεί μια μοναδική επιλογή για πολλούς και προτιμάται με διαφορά. Η εξαιρετική του ποιότητα είναι κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά μπουκάλια. Αλλά ας δούμε παρακάτω τι μπορεί να μην γνωρίζουμε τελικά:

 

  1. Η δημοτικότητα του έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια

 

Παρόλο που τα σταφύλια chardonnay υπάρχουν εδώ και αιώνες και παράγονται σαν κρασί, η δημοτικότητά τους έχει γίνει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια μετά την ταινία «Bottle Shock» το Chardonnay έγινε ένα από τα πιο γνωστά κρασιά σε ολόκληρο τον κόσμο! Η παραγωγικότητα στην Καλιφόρνια αλλά και διεθνώς μετά από αυτό αυξήθηκε 1.000%! Τώρα υπάρχουν πάνω από 400.000 στρέμματα σε όλο τον κόσμο!

 

  1. Αφρώδες κρασί

 

Εάν λοιπόν αγαπάτε τις σαμπάνιες τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας αρέσει το Chardonnay! Είναι ένα από τα τρία ειδών σταφύλια που κάνουν τα καλύτερα αφρώδη κρασιά μαζί με τα pinot noir φυσικά. Οι σαμπάνιες που περιέχουν 100% Chardonnay ονομάζονται blanc de blanc και η τιμή τους είναι αρκετά ανεβασμένη.

 

  1. Η ήπια γεύση του το βοηθά να προσαρμόζεται παντού

 

Η γεύση του Chardonnay θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ήπια και απλή και μπορεί αρκετοί να έλεγαν και κάπως βαρετή. Έχει όμως μια μοναδική ικανότητα να παίρνει τις γεύσεις από τη διαδικασία οινοποίησης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους οινοποιούς να έχουν πολλές επιλογές και να τη διαχειριστούν όπως τελικά αποφασίσουν.

 

  1. Μπορεί να φτάσει τα 6.000$

 

Ναι όλοι γνωρίζουμε γενικά πως όταν μιλάμε για chardonnay η τιμή θα είναι κάπως ανεβασμένη αλλά…μέχρι που φτάνει; Αρχικά να τονίσουμε ότι τα πιο ακριβά μπουκάλια κρασί που πουλήθηκαν ποτέ στην ιστορία είχαν όλα μέσα chardonnay. Η τιμή της λοιπόν ξεκινάει από 1.000$  και φτάνει μέχρι 6.000$ το μπουκάλι!

Share