Οι καλύτεροι μεζέδες για την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα είναι μόλις μια ανάσα μακρυά και από τώρα ετοιμάζουμε το μενού για το τραπέζι! Από το τραπέζι μας φυσικά δεν λείπουν ποτέ οι μεζέδες, οπότε ας δούμε μερικούς από τους αγαπημένους μας!

1. Ταραμοσαλάτα φυσικά δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στην πρώτη θέση! Κατά προτίμηση σύμφωνα με τους ειδικούς από λευκό ταραμά ο οποίος δεν περιέχει χρωστικές ουσίες.

2. Λαγάνα. Μια παραλλαγή του καθημερινού μας ψωμιού και ένα παραδοσιακό συνοδευτικό της Καθαράς Δευτέρας. Μην ξεχνάμε ότι η καλή λαγάνα πρέπει να είναι τραγανή και όχι υπερβολικά μαλακή.

3. Θαλασσινά όπως χταποδάκι, γαρίδες, όστρακα, καραβίδες, καλαμάρια και χίλια δυο άλλα που έχουν τεράστια διατροφικη αξία στο τραπέζι μας! Είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα σίγουρα δεν μπορούν να λείπουν από το παραδοσιακό τραπέζι της Καθάρας Δευτέρας.

4.Φαγητά φτιαγμένα από όσπρια όπως η φάβα, οι γίγαντες και οι ρεβυθοκεφτέδες έχουν επίσης την τιμητική τους.

5.Χαλβάς ένα γλυκό παρασκευασμένο συνήθως από ταχίνι. Είναι αρκετά σημαντικό να προσέχουμε όταν αγοράζουμε συσκευασμένο χαλβά, να προστατεύται από ζελατίνα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει αλλοιωθεί η γεύση και η υφή του.

Share