Μήπως έτυχε χτες να σηκωθείς μετά από hangover και είσαι γεμάτος με κόκκινο κρασί; Εάν έχεις τη μαμά σου είσαι σίγουρα πολύ τυχερός! Εάν πάλι όχι, εδώ σου έχουμε τα 6 tips που θα σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς τον λεκέ και να “επαναφέρεις στη ζωή” το αγαπημένο σου ρούχο ή και το χαλί του σπιτιού σου!

  1. Vodka: Να μια λύση που σίγουρα δεν περίμενες να δεις! Και όχι, δεν εννοούμε να πιεις για να ξεχαστείς, αλλά πολύ απλά να την απλώσεις πάνω στον κόκκινο λεκέ, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες διαλύει τις χρωστικές ουσίες και διατηρεί το ύφασμα καθαρό.

18b9e3_gr

 

  1. Γάλα: Πείραμα το οποίο πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το ίδιο λερωμένο ύφασμα από κρασί καθαρίζεται πιο αποτελεσματικά με τη χρήση του γάλατος παρά με τη χρήση του αλατιού. Σαφώς μετά υπάρχει η χρήση του σαπουνιού που “αποτελειώνει” τον λεκε! Παρόλο λοιπόν, που το αλάτι περιέχει νάτριο φαίνεται να είναι λιγότερο ικανό μπροστά στο γάλα!

1milk-splash

 

  1. Σαπούνι πιάτων και οξυζενέ: Δοκιμάστε να απλώσετε πάνω στον λεκέ αρχικά το σαπούνι πιάτων, αφήστε το να μουλιάσει αρκετά και ύστερα προσθέστε λίγο οξυζενέ (το ύφασμα πρέπει να είναι λευκό). Ξεβγάλτε και απολαύστε το αποτέλεσμα!

 186752ccc0cc1a3f608e258d4ed5ed650_XL-620x330

  1. Λευκό κρασί και μαγειρική σόδα: Για να αφαιρέσετε πιο αποτελεσματικά τον λεκέ, μουλιάστε τον σε λευκό κρασί, προκειμένου να αραιώσει το χρώμα και ύστερα προσθέστε ένα μείγμα σόδας-νερού (3:1 σόδα σε νερό). Ψεκάστε με αυτό το μείγμα τον λεκέ και στη διάρκεια μιας ώρας θα έχει εξαφανιστεί!

 1-λεκες

  1. Κρέμα ξυρίσματος: Ευτυχώς για σένα εάν είσαι γένος αρσενικού, σίγουρα στο ντουλαπάκι σου θα φυλάς την κρέμα ξυρίσματος! Η διαδικασία λοιπόν είναι πολύ απλή, άπλωσέ την απαλά πάνω στο λεκέ και ξέβγαλέ την με ζεστό νερό.

7news869_150324_19.40

  1. Σόδα: Παρόλο που ακόμα δεν έχει εξηγηθεί επιστημονικά, λένε ότι η ιδιότητα των φυσαλίδων που δημιουργούνται, είναι εκείνη που έχει την ικανότητα του να αφαιρεί εντελώς τον λεκέ από κόκκινο κρασί!

1x240-1fp

Share