selfie stick

10 διάσημα μέρη που απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις το selfie-stick σου!

Βρίσκεστε σε έναν από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς του κόσμου και θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας με τους ακόλουθούς σας στο Instagram χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας selfie stick; Χμμ μάλλον δεν θα μπορέσετε αν είσαι στα παρακάτω 10 μέρη αφού δυστυχώς  έχει απαγορευτεί η χρήση του gadget αυτού.

1. Μιλάνο, Ιταλία

Το Μιλάνο μόλις ανακοίνωσε την απαγόρευση αυτή- μαζί με την απαγόρευση των κονσερβών, των φορτηγών τροφίμων και των γυάλινων φιαλών. Η απαγόρευση έχει ως στόχο να καταρρίψει την αντικοινωνική συμπεριφορά, σύμφωνα με το The Local. Και μάλιστα αυτός δεν είναι ο πρώτος νόμος που έχει διαμορφώσει το Μιλάνο!

2. Disney Parks

Η Disneyαπαγόρευσε τα selfie sticks αφού μετά την ανακοίνωση του BBC ότι “τα selfie sticks έχουν γίνει όλο και πιο επικύνδινα για τους πελάτες μας και αλλά και για τους υπαλλήλους.” Απαγορεύτηκε λοιπόν σε Disneyland και Disney World σε κάθε τοποθεσία τους, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού και του Χονγκ Κονγκ. Οι υπάλληλοι σημειώνουν επίσης ότι κάποιος μπορεί να το πάρει μαζί του σε βόλτα και να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

3. Πόλη του Βατικανού

Έτοιμοι για Βατικανό; Τέλεια, αρκεί να μην σας δουν νε το selfie stick! Λένε ότι είναι για λόγους ασφαλείας και μάλιστα είναι στη λίστα που δεν έχετε δικαίωμα να φέρετε μαζί μας παρέα με τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά.

4. Κολοσσαίο και το παλάτι των Βερσαλλιών

Φημολογείται ότι η απαγόρευση στο Colesseum ήρθε όταν δύο τουρίστες σκάλισαν τα ονόματά τους στους τοίχους και στη συνέχεια έβγαλαν μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας αγαπημένο gadget. Ακόμη το Παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι απαγόρευσεσαι επίσης το selfie stick.

5. Μουσείο Βαν Γκογκ (και άλλα διάσημα ιδρύματα)

Πολλά μουσεία θεσπίζουν απαγορεύσεις για την προστασία των έργων. Πρόσφατα, σε μουσείο στο Λος Άντζελες, μια γυναίκα χτύπησε μια εγκατάσταση τέχνης με ντόμινο, φωτογραφιζόμενη με selfie stick … προκαλώντας ζημιές ύψους 200.000 δολαρίων. Απαγορεύονται επίσης στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου γνωστή και ως το Μουσείο των Παλατιών.

6. Lollapalooza και Coachella

Το Lollapalooza ήταν το πρώτο σημαντικό μουσικό φεστιβάλ που απαγόρευσε το selfie stick λέγοντας: Πρέπει να μένουν έξω ακριβώς όπως τα παράνομα ναρκωτικά. Το διάσημο φεστιβάλ Coachella σύντομα ακολούθησε το παράδειγμά του. Σύμφωνα με τους Rolling Stone, ο λόγος είναι εν μέρει ότι τα selfie sticks δεν είναι απλά ενοχλητικά – αλλά κυρίως ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να περιορίσουν τα  παράνομα τραβηγμένα υλικά από τις πρόβες. Στη σελίδα  Συχνές ερωτήσεις του Coachella, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλούν όσους βρούν με selfie sticks!

7. Νότια Κορέα

Σύμφωνα με τον ταξιδιώτη CN, η απαγόρευση σε ολόκληρη τη χώρας οφείλεται στην τεχνολογία Bluetooth που χρησιμοποιεί η συσκευή. Προφανώς, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μυστικά δεδομένα άλλων!

8. Παμπλόνα, Ισπανία

Λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια, η Ισπανία λαμβάνει πολύ σοβαρά την απαγόρευση όλων των φωτογραφιών και του εξοπλισμού φωτογραφίας κατά την εκτέλεση των ταυρομαχιών στην Παμπλόνα.  Σκεφτείτε το εξής:  Ένας τύπος πήρε ένα selfie stick και επειδή το υλικό έγινε viral του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.000 ευρώ!

9. Μέκκα

Όταν αφοσιωμένοι μουσουλμάνοι κάνουν το προσκύνημά τους στη Μέκκα, στη Σαουδική Αραβία, φυσικά θα θέλουν να το καταγράψουν. Περιττό να πούμε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν εντυπωσιάστηκαν από την τεχνολογία και το έσπασαν.

10. La Garoupe στη νότια Γαλλία

Σε μιία από τις πιο παρθένες παραλίες στη Γαλλία, και ένας τόπος που συχνάζουν οι πλούσιοι και διάσημοι αποφάσισαν να το απαγορεύσουν. Μπορούμε να φανταστούμε ότι οι πλούσιοι και διάσημοι που κυκλοφορούν εκεί δεν θέλουν να έχουν  τουρίστες να περπατούν γύρω τους με selfie sticks και να τους καταγράφουν.

Share